09.11.2018 canalempresa.cat

La prestigiosa sala de cinema Pathé Tuschinski d’Amsterdam ha acollit aquest dijous 8 de novembre, la presentació del llibre “De affichekoning” (El rei del cartell) de la periodista holandesa Eveline Stoel, dedicat a la vida i obra del pintor llagosterenc Emili Vilà. Jeffrey Martí, l’actual director del Museu Vilà, amb seu al municipi de Llagostera, ha assistit a la presentació on ha rebut simbòlicament el primer llibre. Martí confia que la novel·la tindrà molt bona acceptació i que es podrà traduir al català properament.

El llibre parteix d'un personatge fictici inspirat en Jeffrey Martí, l'actual director del Museu Vilà

Ddg 10.11.2018

La sala de cinema Pathé Tuschinski d'Amsterdam va acollir dijous la presentació del llibre De affichekoning ( El rei del cartell), de la periodista holandesa Eveline Stoel, dedicat a la vida i obra del pintor llagosterenc Emili Vilà.

Jeffrey Martí, l'actual director del Museu Vilà, amb seu al municipi de Llagostera, va assistir a la presentació. Martí confia que la novel·la tindrà «molt bona acceptació i que es podrà traduir al català properament».

 - LLAGOSTERA
3.12.2018 El Punt Avui+

La peri­o­dista i escrip­tora holan­desa Eve­line Stoel (1971) ha esti­ue­jat des de petita a la casa dels avis a Santa Cris­tina d’Aro. I va viure un any a Bar­ce­lona, abans de cur­sar estu­dis cul­tu­rals a la Uni­ver­si­tat d’Ams­ter­dam. Autora d’un best-seller a Holanda, l’any 2010, Asta’s ogen, el seu edi­tor li va dema­nar la temàtica del següent lli­bre: “De seguida vaig pen­sar en el Museu Vilà de Lla­gos­tera.

Em té fas­ci­nada des de sem­pre.” L’escrip­tora holan­desa recorda que “és un museu curiós: s’han de con­cer­tar les visi­tes, és sobre un artista que ningú no coneix i en un poble que gai­rebé ningú no visita”.

Brillant pintor i cartellista aclamat a París però ignorat a Catalunya

DANIEL ROMANÍ

15.08.2020

“Qui és?”, li pregunto, després que m’hagi dut davant d’un dels seus quadres preferits pintats per Emili Vilà, el retrat d’una noia de cara dolça i alhora tristoia. “És Lili Damita, una gran actriu francesa”, em respon el Jeffrey. “Es va casar amb Errol Flynn, que la va anul·lar com a actriu: no volia que actués”, detalla Jeffrey Martí, director del Museu Emili Vilà, que compagina aquesta feina amb la d’un bar. Ara es dedica també a fer la pàgina web del museu, un centre 100% privat, situat a la que va ser la casa d’aquest pintor.

© 2021 Museu Vilà. Tots els Drets Reservats. Dissenyat per www.dissenyvirtual.com