Amb el Museu Emili Vilà i Gorgoll el poble de Llagostera recorda el llegat artístic d'un dels seus fills....

 

  • banner01.jpg
  • banner02.jpg
  • banner03.jpg
  • banner04.jpg

imatge02

El pintor Emili Vilà i Gorgoll (1887-1967) fou el fundador d'aquest museu, on es troben la major part de les seves obres més importants. Emili Vilà, cèlebre sobretot a França, on va passar una bona part de la seva vida, és reconegut com cartellista i retratista; algunes de les seves obres: Affiches du Clos du Positillon, Pamolive, Frayard, Renaud, Marie Brizard ..., així com creador de cartells com: Le Timbre Antituberculeux, La lutte contre le Cancer...

 

Els seus retrats dels: presidents de la república, ministres, magistrats...

De comediants com: Fernandel, Jean Gablin, Charlie Chaplin, vedettes de Estats Units...

Els seus magnífics paisatges és troben en l'esmentat museu a més de les obres de la seva joventut i les d'abans de la seva mort el 1967.

Amb el Museu Emili Vilà i Gorgoll el poble de Llagostera recorda el llegat artístic d’un dels seus fills.

 

autograf negre petit

 

 

La producció fotográfica és la faceta més desconeguda del reputat cartellista Emili Vilà i Gorgoll (Llagostera 1887-1967). Les fotografies d'Emili Vilà exploren les infinites possibilitats del llenguatge del cos, mitjançant un acurat plantejament compositiu i una gran eficacia comunicativa. Son escenes interiors i intimistes amb la presència de les dones com a úniques protagonistes d'un joc de  suggeriments que té com a principal mitjà d'expressió el gest. Les fotografies que va executar Vilà van ser la materia primera per a la composició dels cartells, però en elles va deixar volar la seva creativitat lliure dels lligams inherents a l'ús publicitari.

El pintor Emili Vilà i Gorgoll va néixer el 18 d’octubre del 1887 a Llagostera, a la casa número 29 del carrer Sant Pere, actualment el museu que porta el seu nom. El seu pare era taper, tenia un petit negoci familiar, i la mare confeccionava barrets i gorres. Des de ben petit Vilà va mostrar la seva capacitat artística i els seus pares el van enviar a estudiar a l’Acadèmia Baixas on també fou estudiant Isidre Nonell. Mentre estudiava a Barcelona va començar a treballar en una foneria.

© 2021 Museu Vilà. Tots els Drets Reservats. Dissenyat per www.dissenyvirtual.com